Paardensportvereniging De Zuidplasruiters
Oost Ringdijk t.h.v. 3A, Moordrecht
HOMEVerenigingLid worden?LessenOnderlinge wedstrijdenKNHS wedstrijdenEventing en ClinicsActiviteiten en kalenderSponsorenContactLinksDisclaimer
Lessen                                                                                   acebook    witter


Algemene informatie


Dressuur
De dressuurlessen voor gevorderden worden wekelijks verzorgd door Erwin Driessen. De groepslessen van 4 tot maximaal 5 deelnemers per uur, worden gegeven op de maandagavond (19.00-20.00 en 20.00-21.00 uur) en de woensdagavond (20.00-21.00 uur). Per kwartaal kunnen de lessen afgenomen en betaald worden. Let wel: op tijd aan- en afmelden bij de vertegenwoordiger rijdende leden of de penningmeester (klik hier voor de lesindeling).

Springen
De springlessen worden om de week op vrijdag verzorgd. Ook hier rijden minimaal 4 en maximaal 5 ruiters in de les. De lessen kunnen eveneens per kwartaal worden afgenomen en betaald. Deze lessen kunnen helaas niet worden ingehaald omdat er maar één groep is. Wie hieraan mee zou willen doen, kan contact opnemen met de vertegenwoordiger rijdende leden binnen het bestuur (Mireille Westerduin). Deze bestuurder zal je dan in contact brengen met degene die dit organiseert. Op de vrijdag, waarop de springles wordt gegeven, is de bak bezet van 18.30 tot 20.30 uur in verband met de op- en afbouw van de hindernissen (klik hier voor de lesindeling).

Iedere woensdag van 12.00 tot 14.00 uur (tijdens de wintermaanden), zaterdag van 12.00 tot 15.30 uur en zondag van 13.30 tot 15.00 uur is de binnenbak beschikbaar voor springers (deze tijden zijn met of zonder instructeur, maar overleg dit dan wel even met elkaar zodat jullie elkaar niet in de weg rijden). Wanneer het weer geschikt is, kan er uiteraard ook in de buitenbak gesprongen worden. Onze vereniging heeft een uitgebreid hindernispark tot haar beschikking.

Ponylessen
Voor de jeugdige ruiters en amazones zijn er de ponylessen. De lessen vinden wekelijks plaats op woensdag van 15.00 tot 16.00 uur en van 16.00 tot 17.00 uur en worden verzorgd door Daphne ten Hoeve (klik hier voor de lesindeling).


Mennen
Voorzover daar behoefte aan is, kunnen de menners eveneens terecht op ons terrein. Momenteel hebben we slechts enkele leden die mennen, maar we hebben ruimte en een mooie accommodatie voor meer menleden. Op woensdagmorgen van 9.30 tot 11.00 uur is de binnenbak gereserveerd voor menners.

Kosten
Klik hier voor het overzicht van de lidmaatschapsvormen, inclusief de diverse lesvormen, met de bijbehorende kosten.

Afspraken betreffende (privé-)lessen
Voor alle groepslessen geldt dat de binnenbak hiervoor beschikbaar is op de vastgestelde lestijden. Andere ruiters/ menners hebben dan geen toegang. Privélessen zijn toegestaan. Dit geeft echter geen alleenrecht op het gebruik van het terrein of de binnenbak. Andere ruiters/ menners kunnen op deze tijden ook van het terrein en de binnenbak gebruik maken. Indien het te druk is, dan gaan wij ervan uit dat men dit onderling in goed overleg regelt.

Wijzigingen
in groepslessen en/of vragen of opmerkingen hierover graag doorgeven aan de vertegenwoordiger rijdende leden: Mireille Westerduin telefoonnummer 06 - 53 25 23 61. Aan- en afmelden kan alleen voor aanvang van een nieuw kwartaal. Bij afmelding van de lessen blijf je automatisch terreingebruiker tot het einde van het jaar.

Het Veiligheidscertificaat eist dat wij alleen gediplomeerde instructeurs op ons terrein mogen uitnodigen om ons de fijne kneepjes van het paardrijden te leren. Gelieve een kopie/scan van het diploma van je instructeur eerst naar het bestuur te
e-mailen (of per post te sturen naar: PSV De Zuidplasruiters, p/a D.C. ten Hoeve, Lekdijk West 1, 3411 MT Lopik) alvorens de lessen bij deze instructeur te laten aanvangen op het terrein van De Zuidplasruiters.

Algemene regels
- Het los laten lopen van paarden/ponys op het (gehele) terrein is niet toegestaan.
- Het toegangshek tot het terrein dient ALTIJD DICHT GEDAAN TE WORDEN!
- Longeren in de binnenbak is NIET TOEGESTAAN (longeren mag wel op het snipperterrein en op het zand van het crossterrein).
- Wanneer een paard mest in de binnenbak, dient de ruiter dit meteen op te ruimen.
- Wanneer de mestbakken vol zijn, dan gelieve deze te legen (achter de overkapping).

Regels Eventingterrein
Het springen over de natuurlijke hindernissen van het crossterrein:
- mag niet zonder veiligheidshelm en bodyprotector
- mag niet als je alleen op het terrein bent (als er iets gebeurt, kan niemand je helpen)
- mag bij voorkeur in het bijzijn van een gediplomeerde instructeur (regelmatig zijn er eventing lessen op ons terrein, geef je daarvoor op als je de hindernissen wilt springen!)

Veiligheid terrein
Een gecertificeerde VEILIGHEIDSHELM IS VERPLICHT, te allen tijde wanneer men te paard zit en op het gehele terrein. Bij het springen over de natuurlijke hindernissen is het dragen van een bodyprotector verplicht! Bij het springen over de gewone hindernissen wordt het sterk aanbevolen!
Regels voor gebruik binnenbak;
1) Bij binnenkomst en vertrek altijd met luide stem melden: DEUR VRIJ
2) Heeft je pony / paard gemest, dan meteen de mest opruimen
3) Ruiters op de linkerhand hebben altijd voorrang, bij figuren rijden en bij het elkaar passeren kan je elkaar de linkerhand geven.
4) Aan het einde van de les zo snel mogelijk de bak verlaten, zodat je de volgende les niet te lang hindert met uitstappen.


HOMEVerenigingLid worden?LessenOnderlinge wedstrijdenKNHS wedstrijdenEventing en ClinicsActiviteiten en kalenderSponsorenContactLinksDisclaimer