Wedstrijdreglement

Inschrijfprocedure
Als je je inschrijft, ga je akkoord met het wedstrijdreglement voor KNHS-dressuurwedstrijden bij De Zuidplasruiters zoals beschreven op deze pagina.

Het inschrijven voor een wedstrijd gaat als volgt:

  1. Je schrijft je in via mijnknhs.nl voor de betreffende wedstrijd. Dit kun je doen tot 1 week voor aanvang van de wedstrijd. Heb je een verzoek omtrent starttijd voer je dat direct in in het veld ‘opmerking’. Het wedstrijdsecretariaat ziet dat en kan er, indien mogelijk, rekening mee houden bij het samenstellen van de startlijst.
  2. Je ontvangt een bevestiging van inschrijving.
  3. De voorlopige startlijst verschijnt een week van te voren op startlijsten.nl.
  4. De definitieve startlijst wordt twee dagen voor de wedstrijd gepubliceerd.

Let op :

  • Inschrijvingen die na de datum van sluiting (1 week van te voren) binnenkomen, zullen alleen verwerkt worden indien daar een afmelder tegenover staat. Je komt dus op de reservelijst.
  • De sluitingsdatum is belangrijk omdat jury’s en vrijwilligers op tijd geregeld dienen te worden.
  • Verzoeken omtrent aanpassen starttijd worden niet meer in behandeling genomen zodra de startlijst is gepubliceerd.

Heb je vragen, stuur dan een mail naar het wedstrijdsecretariaat van De Zuidplasruiters. De wedstrijdcommissie van de Zuidplasruiters is niet verantwoordelijk voor onjuist ingevulde inschrijfformulieren. De verantwoordelijkheid ligt bij ruiter die deelneemt aan de wedstrijden bij De Zuidplasruiters.

Let op vol = vol. Zodra de startlijst vol is, wordt dit aangegeven op de website en op Facebook. In dat geval bestaat er nog een mogelijkheid om in te schrijven voor de reservelijst.

Voor alle wedstrijddata geldt: dressuur, categorie B tot en met M2 paarden en pony’s, 2 proeven (bij outdoorwedstrijden kan ook worden gestart in de klassen Z1 en Z2).

Afmeldprocedure
Tot en met de sluitingsdatum van de inschrijftermijn van de desbetreffende wedstrijd kun je je kosteloos afmelden via: wedstrijdsecretariaat. Daarna ben je het inschrijfgeld verschuldigd (volgens de regels van de KNHS). Ook bij niet afmelden dan wel niet komen opdagen tijdens de wedstrijddag wordt het inschrijfgeld alsnog in rekening gebracht. De vereniging zal je dan een rekening van het inschrijfgeld toesturen. Als deze rekening niet wordt betaald, zal de KNHS hiervan op de hoogte worden gebracht. Deze procedure geldt zowel voor leden van De Zuidplasruiters als voor niet-leden. Voor een overzicht van de inschrijftermijnen zie bovenaan deze pagina.

Startlijst
Een voorlopige startlijst wordt een week voorafgaande aan de wedstrijd gepubliceerd. In verband met eventuele wijzigingen is deze lijst onder voorbehoud. De definitieve startlijst staat uiterlijk de avond voor de wedstrijd vanaf 20.00 uur online.

Tarieven
Pony’s: € 10,00 per proef
Paarden: € 15,00 per proef (Leden Zuidplasruiters € 12,50 per proef)
Inschrijfgeld dien je, per pin of contant en het liefst gepast, af te rekenen bij wedstrijdsecretariaat op de desbetreffende wedstrijddag.

Wedstrijddag
Je dient minimaal 45 minuten voor aanvang van de wedstrijd aanwezig te zijn. Gelieve zich eerst te melden bij het wedstrijdsecretariaat. Daar kun je ook het inschrijfgeld betalen. Het dragen van een goedgekeurd hoofddeksel is verplicht op het gehele terrein van De Zuidplasruiters (conform art. 143 van het Disciplinereglement Dressuur van de KNHS).