Lessen

Bij De Zuidplasruiters kun je terecht voor dressuurlessen, springlessen, ponylessen en tienerlessen. Per kwartaal kun je je aan- of afmelden voor de lessen en de lessen worden per kwartaal betaald (het is belangrijk om je op tijd aan of af te melden). Aan- en afmelden kan alleen voor aanvang van een nieuw kwartaal.

Contactpersonen
Voor wijzigingen in groepslessen en/of vragen of opmerkingen kun je contact met ons opnemen:

 • Dressuurlessen paarden: Bestuur (e-mail), telefoonnummer 06 – 53484508
 • Springlessen, pony- en tienerlessen: Odette Snoek (e-mail), telefoonnummer 06 – 28 04 89 60

Proefles
Het is mogelijk om een proefles te volgen. De proefles is bestemd voor lesleden of potentiële nieuwe leden. Het volgen van een proefles is alleen mogelijk indien er ruimte is in de les. De kosten bedragen € 15,00 per les met een paard en € 10,00 per les met een pony.

Dressuur en Springen

Op dit moment zijn er geen springlessen. Zodra deze worden gestart, wordt dit op de site bekend gemaakt. Wilt u op de hoogte worden gehouden, stuur ons een mail

Iedere woensdag van 12.00 tot 14.00 uur (tijdens de wintermaanden), zaterdag van 12.00 tot 15.30  uur en zondag van 13.30 tot 15.00 uur is de binnenbak beschikbaar voor springers (deze tijden zijn met of zonder instructeur, maar overleg dit dan wel even met elkaar zodat je elkaar niet in de weg rijdt). Wanneer het weer geschikt is, kan er uiteraard ook in de buitenbak gesprongen worden. Onze vereniging heeft een uitgebreid hindernispark tot haar beschikking.

Dressuurles 18+
Op maandagavond van 19.30 tot 20.30 uur verzorgt Daphne ten Hoeve de dressuurles 18+.
Heb je zin om te komen lessen, dan horen wij dit graag (stuur ons een mail).

Tienerles
De tienerlessen (vanaf circa 10 jaar met paard of pony) vinden wekelijks plaats op dinsdag van 19:00 tot 20.00 uur en worden verzorgd door Mayra Gorter. Deze lessen zijn zeer afwisselend met daarin uiteraard dressuur. Dit blijft de basis en we trainen ook door naar deelname aan (onderlinge) wedstrijden, maar er is ook genoeg ruimte voor andere dingen. Denk daarbij aan springen (één keer per maand), behendigheid en ook maken we in de zomermaanden gebruik van het buitenterrein (en bijvoorbeeld de waterbak). Heb je zin om te komen lessen, dan horen wij dat graag (stuur ons een mail).

Ponyles
Op woensdagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur verzorgt Priscilla Wiemans de ponyles. Heb je zin om te komen lessen, dan horen wij dat graag (stuur ons een mail).

Mennen
Voor zover daar behoefte aan is, kunnen de menners eveneens terecht op ons terrein. Momenteel hebben we slechts enkele leden die mennen, maar we hebben ruimte en een mooie accommodatie voor meer menleden.

Kosten
Klik hier voor het overzicht van de lidmaatschapsvormen, inclusief de diverse lesvormen met de bijbehorende kosten.

Afspraken betreffende (privé-)lessen
Voor alle groepslessen geldt dat de binnenbak hiervoor beschikbaar is op de vastgestelde lestijden. Andere ruiters/menners hebben dan geen toegang. Privélessen zijn toegestaan. Dit geeft echter geen alleenrecht op het gebruik van het terrein of de binnenbak. Andere ruiters/menners kunnen op deze tijden ook van het terrein en de binnenbak gebruik maken. Slechts één instructeur tegelijk mag privéles geven in de binnenbak Aanmelding kan via de terreinapp.

Het Veiligheidscertificaat eist dat wij alleen gediplomeerde instructeurs op ons terrein mogen uitnodigen om ons de fijne kneepjes van het paardrijden te leren. Gelieve een kopie/scan van het diploma van je instructeur eerst naar het bestuur te e-mailen (of per post te sturen naar: PSV De Zuidplasruiters, p/a C. Verboom, 4e Tochtweg 3, 2841 LS  Moordrecht) alvorens de lessen bij deze instructeur te laten aanvangen op het terrein van De Zuidplasruiters.

Algemene regels

 • Het los laten lopen van paarden/pony’s op het (gehele) terrein is niet toegestaan.
 • Het toegangshek tot het terrein dient ALTIJD DICHT GEDAAN TE WORDEN!
 • Longeren in de binnenbak is NIET TOEGESTAAN (longeren mag wel op het snipperterrein en op het zand van het crossterrein).
 • Wanneer een paard mest in de binnenbak, dient de ruiter dit meteen op te ruimen.
 • Wanneer de mestbakken vol zijn, dan gelieve deze te legen (achter de overkapping).

Regels crossterrein
Het springen over de natuurlijke hindernissen van het crossterrein:

 • mag niet zonder veiligheidshelm en bodyprotector.
 • mag niet als je alleen op het terrein bent (als er iets gebeurt, kan niemand je helpen).
 • mag bij voorkeur in het bijzijn van een gediplomeerde instructeur (regelmatig zijn er crosstrainingen op ons terrein, geef je daarvoor op als je de hindernissen wilt springen!).

Veiligheid terrein
Een gecertificeerde VEILIGHEIDSHELM IS VERPLICHT, te allen tijde wanneer men te paard zit en op het gehele terrein. Bij het springen over de natuurlijke hindernissen is het dragen van een bodyprotector verplicht! Bij het springen over de gewone hindernissen wordt het sterk aanbevolen!
Regels voor gebruik binnenbak:

 • Bij binnenkomst en vertrek altijd met luide stem melden: DEUR VRIJ.
 • Heeft je pony / paard gemest, dan meteen de mest opruimen.
 • Ruiters op de linkerhand hebben altijd voorrang, bij figuren rijden en bij het elkaar passeren kan je elkaar de linkerhand geven.
 • Aan het einde van de les zo snel mogelijk de bak verlaten, zodat je de volgende les niet te lang hindert met uitstappen.