Accommodatie

De Zuidplasruiters beschikt over een uniek terrein met hierop een binnenmanege (40 x 20 m), een buitenterrein van 8.400 vierkante meter, een ruim parkeerterrein en een loods voor opslag aan de Oost Ringdijk in Moordrecht. Het gehele terrein is omsloten door water en een toegangshek. De accommodatie voldoet aan de laatste eisen van het certificaat ‘Veilig paardrijden’.

Binnenmanege
De lichte binnenmanege heeft een bodem bestaande uit een mengsel van zand en kunststofvlokken. Gedurende de zomermaanden wordt de binnenmanege ‘s nachts automatisch gesproeid. Tevens is er een skybox met zicht op de binnenmanege en met ruim voldoende sta- en zitplaatsen. Beneden is een comfortabele kantine van waaruit de verrichtingen in de binnenmanege en op het buitenterrein kunnen worden gevolgd.

Huren binnenbak
Voor basisleden en startkaartleden is er de mogelijkheid om de binnenbak te huren voor eigen gebruik (geen privéles). Terreinleden kunnen hier gewoon bij rijden. Klik hier voor aanvraagformulier huur binnenbak.

Buitenterrein totaal 8.400 m2
Het buitenterrein is onderverdeeld in een crossgedeelte en een dressuur/spring/men-gedeelte die vrij met elkaar zijn verbonden. Het crossterrein ligt op een zandbodem. Hier staan vaste en verplaatsbare natuurlijke hindernissen, waaronder een waterbak, heggen, boomstammen, greppels en een wal met diverse op- en afsprongen. Doordat het gehele terrein van zand is, is dit het enige crossterrein in Zuid-Holland dat zomer en winter bereden kan worden.

Het buitenterrein voor dressuur, springen en mennen heeft een tapijtsnipperbodem. Hierdoor is de bodem zomer en winter te gebruiken. De gehele oppervlakte kan worden gebruikt om te rijden of te mennen en er kunnen veel rechte lijnen worden gereden, doordat er geen vaste baan is uitgezet. Het rijgedeelte is met een hekwerk afgescheiden van de rest van het terrein.

Het parkeerterrein biedt ruimte aan zo’n 15 tot 20 trailer-auto combinaties en is verhard met stelconplaten en slakkenzand.