Oefendressuur

De Zuidplasruiters organiseert oefendressuur op de volgende data:

  • Zaterdag 2 maart 2024
  • Zaterdag 20 april 2024
  • Zaterdag 22 juni 2024
  • Zaterdag 21 september 2024

Iedereen kan meedoen
De oefendressuur staat open voor iedereen dus zowel niet-actieve als actieve wedstrijdruiters. Iedere ruiter uit de regio met een paard of pony die het leuk vindt om mee te doen, kan zich inschrijven. De oefendressuur staat open voor leden van De Zuidplasruiters en niet-leden. Iedere ruiter rijdt twee proeven die door een jury worden beoordeeld. Alleen de niet-actieve wedstrijdruiters krijgen een herinneringslint/beker en dingen mee naar de Van den Dool dressuurtrofee. Het inschrijfgeld voor beide proeven inclusief herinneringsgeschenk bedraagt: € 15,00 voor leden met een pony/paard en € 20,00 voor niet-leden.

Van den Dool dressuurtrofee
Jaarlijks wordt de Van den Dool dressuurtrofee uitgereikt aan niet-actieve wedstrijdruiters. Je maakt kans op de trofee als je geen wedstrijdruiter bent én je hebt deelgenomen aan het totaal van drie evenementen die in een jaar worden georganiseerd.

Rubrieken
Ruiters kunnen zich opgeven voor beginnersproeven. Dit zijn aangepaste proeven die je krijgt na aanmelding.  Ruiters onder 18 jaar kunnen zich met een pony inschrijven voor de klassen B tot en met M2. Bij de paarden kan iedereen zich opgeven in de categorieën B, L1, L2, M1 en M2.

Oefendressuur + ‘Speel je Spel’
Na de oefendressuur kun je meedoen met ‘Speel je Spel’, nadat je uit de oefendressuurring komt. Wat houdt dit in? Er zijn 10 creatieve hindernissen met verschillende moeilijkheidsgraad waarbij punten kunnen worden gescoord: van een sprongetje tot halthouden (binnen afgezet gebied), afstijgen, tussen slingers door etc. Dit is te doen voor iedere ruiter en aangepast aan het niveau van de ruiter.

Regels ‘Speel je Spel’

  • In 2 minuten tijd zoveel mogelijk hindernissen en dus punten halen.
  • Ruiter mag zelf route bepalen.
  • Hindernis mag niet 2 keer achter elkaar worden genomen.
  • Er zijn 50 bonuspunten zijn te halen door alle hindernissen te nemen.
  • Deelname is gratis.

Aanmelden
Aanmelden kan tot één week voor aanvang van de oefendressuur door het Inschrijfformulier in te vullen. Kijk bij het reglement voor meer informatie.