Crosstrainingen

Paardensportvereniging De Zuidplasruiters organiseert crosstrainingen waarvoor veel animo is. De crosstrainingen worden verzorgd door Elly de Bie.

Wie is Elly de Bie?
Springinstructrice en eventingamazone Elly de Bie verzorgt crosstrainingen bij De Zuidplasruiters voor beginnende en licht gevorderde crossruiters. Per uur wordt geprobeerd om maximaal 6 combinaties in te delen.

Gecombineerde springlessen/crosstrainingen en crosstrainingen
Elly de Bie verzorgt trainingen bij De Zuidplasruiters voor beginnende en licht gevorderde crossruiters. Bij de gecombineerde springles/crosstraining wordt het eerste half uur het springparcours gesprongen en het laatste half uur de crosshindernissen op het buitenterrein. De crosstraining is aansluitend.

  • Kijk op de kalender of op startlijsten.nl voor data

Wil je een indruk krijgen van de crosstraining? Bekijk dan het filmpje van een enthousiaste deelnemer.

Losse crosstrainingen
Je kunt je per crosstraining aanmelden en bent dus niet verplicht om een hele serie mee te doen.

Praktische informatie
Per uur worden maximaal 6 combinaties bij Elly de Bie ingedeeld, waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met het niveau van de deelnemers*). Het lesschema wordt ongeveer 5 dagen voorafgaand aan de crosstraining naar de deelnemers gemaild. Bij afmelding nadat het lesschema is verzonden, is de organisatie genoodzaakt om de kosten in rekening te brengen. Het dragen van een veiligheidshelm en een bodyprotector zijn verplicht. Denk ook aan beenbescherming voor je paard/pony.

Crossterrein
Het terrein van de Zuidplasruiters heeft onder andere de volgende hindernissen staan: Trakehners, stijl-, op-afsprong, dikke bomen, watercombinatie, punten, houtstapels, combinaties van twee- en driesprongen, bezembakken, fonteinhindernis, wal, picknicktafels en diverse heggen. Verder is het terrein volledig op zandbodem en afgesloten. Ieder jaar wordt het terrein aangepast, waardoor het ook voor de gevorderde ruiter een uitdaging blijft om bij De Zuidplasruiters te trainen.

Kosten
Kosten deelname 2023: leden (terreinlid) € 12,50 en niet-leden € 25,00.

Aanmelden
Wil je eens een keertje wat anders dan dressuur of springen? Geef je dan op bij Marloes Cech. Ook voor beginners, die eens willen snuffelen aan natuurlijke hindernissen, hebben wij plek. Je moet immers ooit een keer aan iets nieuws kunnen beginnen, niet waar?!

De volgende informatie vermelden bij opgave: datum crosstraining, naam deelnemer, naam paard of pony, mobiele nummer, e-mailadres, ervaring (beginner / B-niveau / L-niveau of hoger) en de tijd, waarop je aanwezig kunt zijn op de vereniging. E-mail deze gegevens vervolgens naar Marloes Cech.

Kennismaken met cross
De Zuidplasruiters heeft een mooi en veelzijdig crossterrein. Wil je een keer vrijblijvend kennismaken met het crossen of hindernissen oefenen? Dit is geen training of clinic, maar puur een kennismaking. Onder begeleiding van ervaren eventing instructrice Elly de Bie wordt er uitleg gegeven over de reglementen, het voorbereiden, het nut en de functie van de dressuur bij het crossen en over in verschillende terreinen rijden. Dan wordt er gesprongen in een gewoon springparcours. Daarna wordt er gereden door het crossterrein met verschillende bodems met als afsluiting het rijden van de wal, wat boomstammen en de waterbak. Dus ben je dressuur-, spring- of recreatieruiter en wil je een keer kennismaken met crosshindernissen als nieuwe uitdaging? Wat springervaring is wel vereist. Meld je aan via springen.zpr@gmail.com. Na aanmelding word je ingedeeld in groepjes van maximaal 4 combinaties. Je kunt dan een uur het crossterrein verkennen op jouw eigen tempo. De bijdrage is € 12,50 per combinatie. Ruiters die vaker hebben gecrosst, vragen wij bij een normale crosstraining in te schrijven.

*) Extra info wat betreft niveau:

  • Beginner: jij en/of je paard hebben springervaring, maar niet of nauwelijks crosservaring. Je hebt je paard goed onder controle.
  • Licht gevorderd: jij en je paard hebben crosservaring, springen heggen, boomstammen en kleine op- en afsprongen, ook een waterhindernis is geen probleem.
  • B/L niveau: jij en je paard hebben voldoende crosservaring, rijden af en toe oefencrossen of wedstrijden. Jullie springen trakheners, hogere op- en afsprongen en kunnen wat moeilijkere lijnen en wendingen rijden.