Oefendressuurreglement

Dressuur (Van den Dool dressuurtrofee)

Elk jaar organiseert De Zuidplasruiters oefendressuur voor niet-startkaarthouders en voor startkaarthouders. Dit is opengesteld voor leden en niet-leden.

Spelregels Dressuurtrofee
Alle combinaties (leden en niet-leden) zonder startkaart die meerijden met drie oefendressuurevenementen in het jaar van de trofee kunnen in aanmerking komen voor de Van den Dool dressuurtrofee. Onder ‘combinatie’ wordt verstaan: dezelfde ruiter met hetzelfde paard. Een ruiter die start op een ander paard is een nieuwe combinatie. Dat betekent nieuwe punten. De punten over de drie oefendressuurevenementen worden bij elkaar opgeteld en degene met de meeste punten per categorie (beginners, pony’s en paarden) is de winnaar. Nummer 1 krijgt 10 punten, nummer 2 = 9 punten, nummer 3 = 8 punten, nummer 4 = 7 punten, nummer 5 = 6 punten en iedereen die daarna eindigt, krijgt ook 6 punten. Start je alleen de eerste oefendressuur en de laatste, dan vervallen de punten en maak je geen kans meer op te trofee. Als er na de drie oefendressuurevenementen ‘meerdere winnaars’ zijn per categorie, dan bepaalt de jury naar aanleiding van een te rijden proef of onderdelen wie de winnaar is van de Van den Dool dressuurtrofee.

Spelregels oefendressuur
Opgeven kan voor de klassen: Beginners, Pony’s: klasse B tot en met M2 en Paarden: klasse B tot en met M2.

Je kunt meedoen als je voldoet aan de volgende veiligheidseisen:

  • paard/pony voorzien van paspoort met geldige jaarlijkse inenting.
  • veiligheidscap.
  • wedstrijdtenue en rijlaarzen (bodyprotector wordt toegejuicht).

Inschrijven
Het inschrijfgeld voor beide proeven inclusief herinneringsgeschenk bedraagt: € 15,00 voor leden met een pony/paard en € 20,00 voor niet-leden te voldoen voor aanvang van de oefendressuur in de kantine. Afmelden is kosteloos tot één week voor de startdatum (datum die aangegeven is in de bevestigingsmail). Daarna is het inschrijfgeld verschuldigd. Er kunnen uiteraard uitzonderingen worden gemaakt, maar vergeten af te melden, geen vervoer, blessures en ziektes vallen niet onder de uitzonderingen!

Aanmelden kan tot één week voor aanvang van de oefendressuur door het inschrijfformulier in te vullen op de site.

Minimum aantal ruiters is 10.